Web Development


This page is currently available in Norwegian only.

Når du velger Web utvikling eller Web hotell hos oss, det vil si å lagre hjemmesiden din på våre servere, oppnår du mange fordeler. Nedenfor vil vi forklare hvorfor.

Design

Når man velger design for en side prøver vi å gjenskape selve kjernen i bedriften -- ta for eksempel Steensland Sport AS i Stavanger ( www.steensland.as ). Her har vi brukt friske farger og et litt frekt og sportslig design. Dette designet passer bra for denne bedriftsprofilen, men det hadde blitt helt feil å bruke tilsvarende eller lignende design på en tradisjonsrik restaurant. Her må vi prøve å finne selve essensen i bedriften og gjenskape dette på web. Det er viktig for deres egen del at dere tar stilling til slike aspekter i forkant og tar et bevisst valg på hva dere ønsker. Man skal aldri lage en internet side bare for "å ha det". Internet er et kraftig medium for markedsføring, og skal behandles der etter.

Kvalitetssikring

Designet av siden er svært viktig, både på det visuelle planet, men ikke minst når det gjelder kompatibilitet på forskjellige systemer. Nå er det en gang sånn at leserene ikke er en homogen gruppe med prikk like systemer og oppsett. Resultatet kan være at en side som ser helt perfekt ut på en datamaskin, ser helt forferdelig ut eller rett og slett er uleselig på en annen PC. Derfor legger vi stor vekt på kompatibilitets sjekking og kvalitets sikring slik at man unngår disse problemene. Målet er at siden deres er prikk lik samme hvilken PC du bruker. Dette kan gå på bekostning av "fancy" effekter, men det er mye sant i det engelske utrykket "less is more".

Dynamiske vs Statiske sider

Det finnes i hovedsak to typer internet sider -- statiske og dynamiske. Statiske sider er oppbygget av ren HTML kode som er det "språket" som brukes når man lager nettsider. Sidene enkle og raske å lage, og dermed rimelige, men gir deg begrensede muligheter for å oppdatere innholdet selv, med mindre du kan HTML fra før av. Utseendemessig kan du i utgangspunktet ikke se forskjell på dynamiske og statiske sider.

Dynamiske sider har en rekke muligheter som overhode ikke lar seg gjennomføre ved bruk av statiske sider. Ved bruk av dynamiske sider kan du få tilgang til vår egen-utviklede web-portal, eller back-end system, hvor du kan logge deg på og oppdatere innholdet -- det være seg alt fra tekst til bilder, helt enkelt og greit, uten noen kjenskap til web-programmering på forhånd. Vi har for tiden to versjoner tilgjengelig på norsk og engelsk, en full-versjon og en "light" versjon, som begge kan skreddersys til akkurat deres ønsker og behov.

Med dynamiske sider får man også tilgang til et vidt spekter av nye muligheter -- mailing liste, gjestebok/forslagskasse, individuelt tilpassede web sider, altså at leseren kan selv bestemme forskellige parametere, og systemet kjenner igjen leseren til neste gang, man har mulighet for å kjøre leser-undersøkelser og en hel rekke andre ting. Det er egentlig bare fantasien som setter grensen.

Hva som passer best for deg og din bedrift kommer an på om dere ønsker å oppdatere siden deres regelmessig, eller om dere bare ønsker en enkel, men smakfull presentasjon på nettet. Uansett er det viktig å huske på at ingenting er så ødeleggende for deres troverdighet som å ha gammel og uaktuell informasjon ute, for eksemel en reklame-kampanje som gikk ut for to måneder siden.

Med dynamiske sider står dere fritt til å endre innholdet når det måtte passe dere, men til gjengjeld krever dette at den informasjonen dere legger ut ikke er gammel og uaktuell, og at dere oppdaterer gjevnlig. En statisk side passer best til å presentere informasjon som ikke "går ut på dato".

Eksempler på design fra oss

DWPG.Com
Internasjonal IT side. Dynamisk side med vårt mest omfattende back-end system for websider basert på XHTML 1.0, CSS, enkelte JavaScript elementer, PHP og mySQL.

Steensland Sport AS
Steensland Sport AS er Stavangers eldste sportsbutikk og var på jakt etter en enkel og smakfull presentasjon på nettet. Siden er statisk HTML 4.01, CSS og enkelte JavaScript elementer.

Hinna Bistro AS
Hinna Bistro's hjemmeside. Her kan du finne informasjon, program oversikt og mye mer. Dynamisk side med en forenklet versjon av vårt omfattende back-end system for websider basert på HTML 4.01, CSS, enkelte JavaScript elementer, PHP og mySQL.

Maritime Supply ANS
Maritime Supply - Siden er under utvikling, og inneholder for tiden kun en enkelt statisk side med kontakt informasjon.

3DStudio Max
3DStudioMax er en side som drives av entusiaster. Oppdateres desverre alt for sjeldent av eierene. Dynamisk side med vårt mest omfattende back-end system for websider basert på HTML 4.01, CSS, enkelte JavaScript elementer, PHP og mySQL.

Priser

Design/Utvikling

Ettersom de forskjellige utviklingsprosjektene vil ha forskjelling omfang er det ønskelig å ha et uforpliktende møte for å kartlegge deres behov, for deretter å gi et prisoverslag. Dere kan enten velge per time eller fast pris. I de fleste tilfeller er fast pris det som er mest hensiktsmessig, da dere vil unngå eventuelle tilleggsgebyr om det skulle oppstå feks. kompatibilitets problemer på forskjellige platformer. Av erfaring vet vi at denne sjekkingen og tilpasningen tar svært lang tid hvis uhellet er ute.

Vår erfaring, nytenkning og kompetanse vil komme deg som kunde tilgode, og vi har mottat flere Golden Web Awards priser for våre prosjekter. Denne prisen deles ut i samarbeid med International Association of Web Masters & Designers.

Priseksempel:

Steensland Sport AS ( www.steensland.as ). Statisk side, inkluderer forside, 7 undersider. Pris 5000,- 3dsmax.no ( www.3dsmax.no). Dynamisk side, 7 underkategorier, artikkel database, søkefunksjon, diskusjonsforum, komplett web-portal for oppdatering mm. Pris: 20.000,-.

For forespørsler, ta kontakt med Sverre Sjøthun.